Sport

Is het nou nooit genoeg met dat sporten?…

Het begon met rolhockey op de pleintjes in de wijk Sahara, met zijn 30-en achter de bal aan met een zelfgemaakte houten ijshockeystick. Het ging verder met voetballen vlakbij de Belmontelaan totdat het stekedonker was. 

Op het Pantarijn was ik als puber vaak aan het handballen op het achterplein, en dichtbij volwassenheid barstte het sportvirus echt los met echt dagen achter elkaar zaalvoetballen in de Bongerd, terwijl er eigenlijk colleges gevolgd moesten worden. 

Toen kwam de surfplank en de fietsendrager voor die deur, en geregeld was ik in het gat van Hagen te vinden. Elke winter was het skieen in o.a. Les Deux Alpes, en eenmaal aan het werk kwamen de squash-sessies voorbij met mijn collega’s. Tussendoor lange rally’s tennis op de Bongerd. 

Fietsen deed ik sporadisch, maar explodeerde toen ik in 2016 een bikepack vakantie naar Hongarije ondernam. Sindsdien onderneem ik elk jaar een long distance bikepack trip. 

Hiken was sinds jaar en dag al tijdens vakanties vaste prik, en sinds 2020 begon het hardlopen zo’n beetje alles te verdringen, omdat het nou eenmaal sneller gaat dan hiken.  Sinds 2022 struinen Iris, Martijn en ik veel hardloopwedstrijden af, op zoek naar weer een runners rush….    

Duke Varga logo