totaal 12 dagen Wageningen-Ruoms

vrij 19za 20zo 21ma 22
di 23wo 24do 25vrij 26
za 27zo 28ma 29di 30
totaal terug

Samenvatting Wageningen – Ruoms, totaal 1360 km, totale stijging 10999 meter.

In totaal heb ik in 12 dagen 1360 km gefietst, met een stijging van 10999 over die afstand (en ongeveer dezelfde hoeveelheid dalingsmeters). Dat betekent gemiddeld een stijging van 917 meter per dag, over een gemiddelde van bijna 113 km per dag.

Hoe is deze trip nou echt bevallen? Net zoals in 2018 was het weer bloedheet, en was het op en af in Noord-Frankrijk. Net zoals in 2018 (het wordt eentonig) was ik veel te zwaar beladen en dat betekent weinig snelheid, later aankomen. Noord-Frankrijk heb ik nu echt wel gezien, de mooiste stukken lagen in Belgie en in het Massief Central. De route is echt wel mooi opgezet, maar heeft ook wel sommige drukke stukken. Er is echt genoeg te zien als je een halve dag architectuur, kerken, monumenten wil zien. Kamperen ging weer supervlot, en wat scheelt is dat je niet iedere dag je maag volpropt omdat er soms simpelweg niets te eten is, ’s avonds. Scheelt geld, scheelt calorieën. We hebben veel stukken samengefietst, en ook veel stukken alleen. ’s Avonds lekker bijkletsen met zijn tweeën, planning doornemen, en lachen om idiote, maffe dingen. De Santos fiets: altijd betrouwbaar, geen problemen. Naast de hittegolf die op een aantal dagen zorgde voor later aankomen, was de rechterenkel de laatste dagen aan het opspelen, en gevoelloze tenen. Waarschijnlijk vanwege de goedkope zaalvoetbal-pattas, die ik aanhad. Die gaan dus worden vervangen. De volgende trip? Misschien niet zozeer meer naar het Zuiden. Er is nog genoeg te zien in Europa. Het oosten…..?

Het hoogste punt was even voorbij Le Gerbier de Jonc, op 1455 meter hoogte, op dinsdag 30 juli.

Afbeeldingsresultaat voor le gerbier de jonc

Het totale gewicht aan bagage: 2x 7kg achtertassen + 2x 6 kg voortassen + middenframe 2-3 kg, en gemiddeld 3 kg water maakt totaal ruim 30-32 kg aan bagage.

Gemaakte hoogteprofiel door combinatie van GPS-tracks via de BaseCamp app.