vrijdag 19 juli 2019

vrij 19za 20zo 21ma 22
di 23wo 24do 25vrij 26
za 27zo 28ma 29di 30
totaal terug

Wageningen – Eindhoven, 80 km, 118m stijging.

Vrijdag 19 juli is mijn laatste echte schooldag. Dat betekent in mijn geval ’s ochtends rapporten uitdelen en zo snel mogelijk de fiets een zetje geven terwijl de rest van Marnix aan de sjampanje en de karaoke zit. Baai baai, zwaai zwaai, vandaag van Wageningen naar dichtbij de Belgische grens. Dus dat betekent donderdag 18 juli de bike opkalefateren en zorgen dat-ie vrijdagochtend startklaar is.

De verschillen met de Alpentrip vorig jaar? Ik neem een uitklapbare X-storm zonne-booster mee. Deze zonnepanelen liggen achterop de fiets, en zorgen overdag voor het volledig opladen van o.a. een powerbank. Die powerbank zorgt weer voor het ’s nachts opladen van lichten, GPS, 2 mobieltjes, een JBL luidspreker en een GoPro. Geen gerotzooi meer met verlengkabels naar de tent en weer minder ecologische voetstappen.

Ook heb ik de grootste waterdichte frame-tas van Ortlieb mee. Passen 6 pakken melk in, die ik niet meeneem. Je zit tijdens de tocht toch met allerlei spullen te rommelen. Dat kan dus nu gewoon tijdens het rijden. Nee, ik heb nog geen cruise-controle…

De route voor deze dag heb ik met Bikemap en de echt onvolprezen routeplanner van de fietsersbond gemaakt.

In het land van Maas en Waal heb ik 3 keer een pontje gepakt. Op een van de pontjes moest er ook een Friese man met een bananenfiets mee. Met 2 mensen hebben we die fiets de voetgangerspont opgetild. Wel een mooi ding, maar je kunt niet met die bananenfiets de bergen in, veel te zwaar. Wat wel lekker is, is dat de beste man nóóit zadelpijn heeft want hij “ligt” in de fiets. Het ding is wel 7000 Euro waard. En echt nooit een bezwete plakkerige rug?

In plaats van de eikenprocessierups in mijn nek vliegt er even later een of andere horzel tegen m’n onderlip en doet een injecterend prikkelend onderzoekje. Okee, hard doorfietsen om de bloedsomloop de afvalstoffen weg te laten vervoeren, houd ik mezelf voor. Een uur lang blijft de lip in een dip, daarna zakt de zwelling (dankzij het fietsen?).

In Eindhoven passeer ik het Foodstock festival met een speciale vermelding van een karretje met Suzie’s naam.

Na ongeveer 80 km bereik ik Mr. Gerry Wilms en Ms.Carla in Eindhoven-Zuid. Dat is een top B&B zonder dat ze het zelf in de gaten hebben!

‘S avonds samen met Carla en Geert superlekker gegeten in de Oriental Greenhouse in Eindhoven. Echt een aanrader. 2 kilo zwaarder duik ik het nest in.

Afbeeldingsresultaat voor oriental greenhouse eindhoven