Ardeche / Barcelona 2019

Er zijn grofweg twee ultra kekke fietsroutes die Oost-Frankrijk van Noord naar Zuid doorklieven: 1) “de groene weg“, uitgestippeld door Europafietsers, en 2) “onbegrensd fietsen naar Barcelona” van fietsfanaatje Benjaminse.

Deze laatste route heeft een westelijke variant die dwars door het Centraal Massief gaat, heeft een karig heuveltopje van ongeveer 1250 meter. Deze variant, die vanaf Gelderland tot en met de Ardeche ongeveer 1350 km aflegt, en vanaf 19 juli tot eind juli wordt dit woest afgejakkerd. Net zoals in 2018 met een lichtgewicht tentje etc. achterop mijn Santos fiets. Als ik maar een kiezelspoortje op mijn Garmin 64 heb…..

Hieronder kun je doordrukken naar elk van de fietsdagen in juli 2019:

vrij 19za 20zo 21ma 22
di 23wo 24do 25vrij 26
za 27zo 28ma 29di 30
wo 31 terug

benieuwd naar de officiĆ«le route naar Barcelona bekijken? Hieronder een zoomable Google Maps, volgens de kaarten van Benjaminse. Ten zuiden van het dorpje Les Vans, op 1290 km na Eindhoven (net boven Ales), zal ik 30 km terugsteken op de oostelijke route, richting Aubenas en fietsen naar een vooraf gereserveerde camping tussen Ruoms en Vallon Pont d’Arc.

De officiƫle route naar Barcelona. De meest westelijke variant gaat over het Centraal Massief (Le Puy).
Route ingezoomed voor Noord- en Zuid-Frankrijk
Hoogteprofiel vanaf Wageningen tot Peyroche. Aan de rechterkant is het Centraal Massief duidelijk te onderscheiden. Helemaal links zie je nog net een ultra klein piekje van de Grebbenberg…